Ювенальні прокурори у сфері відновного правосуддя для неповнолітніх підвищили свою кваліфікацію

З 18 по 26 червня 2020 року за ініціативи Офісу Генерального прокурора на базі Тренінгового центру прокурорів України проведено низку онлайн-тренінгів для ювенальних прокурорів місцевих і регіональних прокуратур.

За цей період 496 ювенальних прокурори підвищили рівень поінформованості щодо здійснення своїх повноважень відповідно до Порядку реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Експертами на тренінгах стали прокурори Офісу Генерального прокурора, прокурори місцевих прокуратур та представники громадських організацій «Фундація DE JURE» та «Інститут миру і порозуміння», які є експертами в галузі міжнародного права у сфері відновного правосуддя.

За сприяння Представництва в Україні дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» було впроваджено у шести областях України: Донецькій, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській та Харківській.

Протягом тижня ювенальні прокурори вдосконалювали свої знання з «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» та звернули увагу на особливості повноважень прокурора та проблемні питанням, що виникають при реалізації цієї Програми.

Халімончик Богдан