Офіційний візит Посла Держави Ізраїль в Україні

13 серпня Тренінговий центр із офіційним візитом відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні пан Джоел Ліон.

Тренінговий центр прокурорів України представляла директорка Олеся Отраднова та експертка з міжнародного співробітництва Анастасія Маркелова, яка висвітлила концептуальні особливості діяльності Центру.

Учасники зустрічі окреслили сфери можливого співробітництва з ізраїльськими державними навчальними закладами підготовки прокурорів, зокрема з Haruv Institute та The Institute of Legal Training for Attorneys and Legal Advisers (Центр підготовки прокурорів та юрисконсультів) при Міністерстві Юстиції Ізраїлю. Обговорили низку проблем, у тому числі незаконне переміщення і неповернення дітей, порушення прав дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, потребу у ратифікації Гаазької конвенції Україною.

Під час діалогу Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні висловив переконання, що найбільш важливим і реальним кроком до співпраці може стати обмін досвідом у проведенні початкового стажування юристів, які вперше призначені на посаду прокурора. Досвід Ізраїлю у цьому контексті практично вартісний, адже рівень довіри суспільства до прокурорів в цій країні високий.

Водночас пан Джоел Ліон висловив зацікавленість до формату роботи ТЦПУ, наголосивши на важливості балансу складу тренерів: прокурорів-практиків та науковців-експертів. На його переконання, таке співвідношення забезпечить ефективний процес навчання.

В результаті візиту домовлено про подальшу практичну підтримку Тренінгового центру посольством Держави Ізраїль в Україні, зокрема у сприянні проведення тренінгів ізраїльськими експертами різних галузей права.

Нефьодова Дар'я