Стратсесія: «Стратегія розвитку органів прокуратури до 2023 року»

22 серпня 2020 р. на базі Тренінгового центру відбулася перша в історії прокуратури України стратсесія з розробки Стратегії розвитку органів прокуратури до 2023 р.

Керівний склад Офісу Генерального прокурора та очільники окремих прокуратур областей і місцевих прокуратур обговорили Стратегію розвитку органів прокуратури на 2021–2023 рр.

Організаторами заходу виступили Офіс Генерального прокурора, Тренінговий центр прокурорів України та міжнародний партнер з проєкту ЄС «Право-Justice».

Новаторський підхід до планування роботи й створення загальної стратегії переконує в  прагненні керівництва ОГП забезпечити високу якість реалізації конституційних функцій прокуратури. Захід у такому форматі вперше відбувся за ініціативи та участі Генерального прокурора Ірини Венедіктової. Спікерами сесії були голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, директорка Тренінгового центру Олеся Отраднова, а також представники міжнародного проєкту ЄС «Право–Justice»: керівник підкомітету Ерік Сванідзе та національний експерт Марина Цапко.

Метою Стратегічної сесії став обмін думками та визначення ключових змін/напрямків, формулювання завдань і рішень, структури та основних індикаторів розвитку.

Учасники сесії працювали у чотирьох робочих групах і презентували своє бачення стратегії розвитку органів прокуратури. Бездоганну модерацію груп забезпечили представники системи Безоплатної правової допомоги, працівники мережі правових клубів «PRAVOKATOR» Ірина Чайка, Ірина Бондаренко, Марина Старовойтова та Сергій Кучерук.

Генеральний прокурор подякувала всім учасникам за роботу та наголосила, що розглянута стратегія стане складовою частиною Концепції розвитку органів правопорядку для реального доступу громадян до правосуддя. Це сприятиме сталому розвитку державних інституцій, задоволенню потреб суспільства та реалізації прокуратурою функцій, передбачених законом.

Нефьодова Дар'я