Тренінг з прокурорської етики

18-20 серпня 2020 р. в Тренінговому центрі прокурорів України проведено онлайн-тренінг “Професійна етика прокурорів: стандарти та відповідальність” для осіб, яких було призначено на посади прокурорів Офісу Генерального прокурора за результатами першого добору.
Цінною частиною тренінгу для прокурорів стало безпосереднє вирішення ними різних практичних кейсів з професійної етики. Це сприятиме удосконаленню їх навичок виконання професійних обов’язків із урахуванням правил етики та формуванню практичного розуміння дієвості правил прокурорської етики.
Також важливою складовою тренінгу стала модерована дискусія, у ході якої прокурори отримали відповіді на поставленні ними питання з прокурорської етики із наведенням актуальної практики у цій сфері.
Захід провели:
✅тренер Віталій Плекан – прокурор відділу запобігання правопорушенням у органах прокуратури Управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора, кандидат юридичних наук;
✅модератор Валерій Кравчук – консультант відділу методологічного забезпечення підготовки прокурорів та тренерів Тренінгового центру прокурорів України, кандидат юридичних наук.
Значну увагу під час тренінгу приділено правовим позиціям у конкретних дисциплінарних провадженнях. Тренер ознайомив учасників заходу із прикладами проведення перевірок Генеральною інспекцією за фактами порушення правил прокурорської етики, а також із особливостями тлумачення та практичного застосування Генеральною інспекцією окремих положень Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів.
Окрема увага була приділена взаємовідносинам у колективах органів прокуратури, дотримання етики поведінки поза межами служби, а також питанням виконанням вимог антикорупційного законодавства.
Нефьодова Дар'я