Онлайн-тренінги для працівників ювенальних підрозділів обласних прокуратур

29-30 вересня 2020 року на базі Тренінгового центру прокурорів України відбулись онлайн-тренінги для працівників ювенальних підрозділів обласних прокуратур на тему: «Особливості організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях у сфері охорони дитинства. Практичні аспекти підготовки до призначення судових  експертиз».

Метою тренінгу було підвищення професійної компетенції прокурорів щодо особливостей організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях у сфері охорони дитинства.

Протягом дводенного тренінгу учасників вчили давати послідовні та змістовні вказівки слідчим під час досудового розслідування кримінальних правопорушень у сфері охорони дитинства; розбирали особливості призначення судових експертиз у кримінальних провадженнях у сфері охорони дитинства та удосконалювали практичні навики здійснення прокурорами своїх професійних обов’язків щодо здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях у сфері охорони дитинства, що сприятиме дотриманню розумних строків їх досудового розслідування, притягненню винних до відповідальності, забезпеченню належності та допустимості доказів при підтриманні публічного обвинувачення в суді.

 

Модератори заходу:

Леся Європіна – консультант відділу методологічного забезпечення підготовки прокурорів та тренерів Тренінгового центру прокурорів України.

Людмила Грицаєнко – консультант відділу методологічного забезпечення підготовки прокурорів та тренерів Тренінгового центру прокурорів України.

 

Тренери:

Юлія Усенко – начальник Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора.

Аліна Саприкіна – прокурор відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях у сфері охорони дитинства та насильства щодо дітей управління організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора.

 

Експерти: Роман Пасько – завідувач лабораторією  інженерно-технічних видів досліджень та Ольга Лукова – завідувач лабораторією економічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Нефьодова Дар'я