Прокуратура та суспільство (зустріч Генерального прокурора з представниками неурядових організацій)

26 лютого 2021 року в Тренінговому центрі прокурорів України відбулась зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової з представниками неурядових організацій.

Із вітальним словом і зі стислим звітом про проведені та поточні реформи прокуратури, подальші плани розвитку державної інституції на початку зустрічі виступила Ірина Венедіктова.

Олексій Бонюк – начальник Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора, продовжив зустріч із презентацією «Прокуратура і суспільство», під час якої наголосив: «Неурядовим організаціям з оновленою прокуратурою може бути цікаво рухатись разом в одному з пріоритетних напрямів, і в синергії ми зможемо досягти добробуту в державі, передусім стосовно захисту прав і свобод людини».

Олеся Отраднова – директорка Тренінгового центру прокурорів України, презентувала учасникам зустрічі результати роботи ТЦПУ за майже рік  функціонування державної установи та зауважила: «Взаємодія прокуратури і громадських організацій можлива, а починаємо ми вже зараз, сівши за стіл та розпочавши діалог».

На зустрічі були присутні представники таких організацій, як: Міжнародний фонд «Відродження», Ла Страда – Україна, Експертний центр з прав людини, Харківська правозахисна група, Українська фундація правової допомоги, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Amnesty International, Асоціація жінок-юристок «ЮрФем», Подільська правова ліга, Центр інформації про права людини, Центр політико-правових реформ.

Також на зустрічі були присутні представники Естонського центру східного партнерства – головна експертка Лавлі Перлінг і проджект менеджер Аліна Аруоджа.

Бажання діалогу з експертним середовищем і досягнення здорової атмосфери в правничій спільноті, до якої входять також правозахисники та  правозахисниці, визначають відкритий вектор комунікації прокуратури. Усвідомлюючи важливість впливу експертизи на громадянське суспільство, ключовими аспектами діяльності прокуратури було визначено комунікацію та співпрацю.

 

Нефьодова Дар'я