Семінар “Естонський та європейський досвід розроблення кримінальної політики”

Сьогодні, 24 лютого 2021 року, представники Естонського центру східного партнерства (EЦСП) провели другий семінар «Естонський та європейський досвід розроблення кримінальної політики» для прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Семінар відбувся в межах Проєкту «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування», метою якого є підтримка реформування правоохоронних структур України, підвищення рівня їхнього авторитету й інституціоналізація прозорого управління. Проєкт фінансується Європейським Союзом через Бюро ООН з питань проєктних послуг (UNOPS) і Міністерством закордонних справ Естонії з фондів співпраці у галузі розвитку та гуманітарної допомоги.

Директорка ТЦПУ Олеся Отраднова відкрила семінар та люб’язно привітала естонців з 103-ою річницею Незалежності. У своїй промові Олеся Олександрівна побажала довгих років процвітання та подальших успіхів Естонській Республіці.

Семінар провели пані Лавлі Перлінг – Генеральний прокурор Естонії  у 2014–2020 роках, та пан Яко Салла (експерт з питань кримінальної політики).

«Існує потреба підвищити обізнаність щодо різних значень кримінальної політики для політиків, чиновників та правоохоронців. Українська прокуратура має велику владу та відповідальність у боротьбі зі злочинністю та в реформах – тому чітке розуміння власної ролі та ролі інших сторін у цих процесах допоможе привести до тривалих змін”, – підкреслив пан Яко Салла.

«Я вважаю, що Україна та Естонія є хорошими партнерами, і саме тому ми сьогодні тут», – зазначила пані Лавлі Перлінг.

Семінар став цінним досвідом щодо розширення знань у галузі кримінальної політики та їх застосування у професійній галузі прокурора.

Тренінговий центр прокурорів України висловлює подяку колегам з Естонії за обмін цінними знаннями та сподівається на плідне партнерство!

 

Нефьодова Дар'я