Семінар “Розроблення комунікаційної стратегії для органів прокуратури”

Сьогодні, 23 лютого 2021 року, члени Естонського центру східного партнерства (ЕЦСП) прибули з офіційним візитом до Тренінгового центру прокурорів України (ТЦПУ) із метою проведення семінару «Планування стратегічної комунікації» для прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Семінар організовано в межах Проєкту «Підтримка реформ у галузі верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного врядування», метою якого є підтримка реформування правоохоронних структур України, підвищення рівня їхнього авторитету й інституціоналізація прозорого управління. Проєкт фінансується Європейським Союзом через Бюро ООН з питань проєктних послуг (UNOPS) і Міністерством закордонних справ Естонії з фондів співпраці у галузі розвитку та гуманітарної допомоги.

Семінар провели пані Лавлі Перлінг – Генеральний прокурор Естонії  у 2014–2020 роках, та пан Ільмар Рааг  – експерт зі стратегічних комунікацій і засобів масової інформації.

Пані Лавлі Перлінг: «Чим більша довіра людей до правоохоронної системи, тим краще влада може виконувати свої обов’язки. Досвід Естонії з підвищення рівня відкритості прокуратури – це цінний досвід, яким можна поділитися в Україні».

Пан Ілмар Рааг: «Найбільшим надбанням будь-якої державної установи є довіра суспільства і тому його комунікація повинна працювати для досягнення та підтримання цієї довіри».

Програма заходу передбачала три частини:

  • теорія планування;
  • аналітичне дослідження організацій державного сектору (зокрема й Прокуратури Естонії);
  • обговорення та групова робота над цілями стратегічної комунікації для Прокуратури України.

Прокурори Офісу Генерального прокурора мали можливість з’ясувати поняття «стратегічна комунікація» та дізнатись, чого можна досягнути за допомогою комунікаційних кампаній і аналізу аудиторії та цільових груп. Учасники семінару також мали змогу опрацювати відповідні кейси, у результаті чого здобули цінні знання про стратегічне спілкування, які стануть їм у пригоді під час планування стратегічної комунікації у професійній діяльності.

Тренінговий центр прокурорів України висловлює подяку колегам з Естонії за те, що поділилися досвідом своєї держави з такого актуального на сьогодні для України питання, та сподівається на подальше плідне партнерство!

Захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог.

 

 

Нефьодова Дар'я