Тренінг „Комунікація з медіа прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту”

8-9 червня 2021 року в Тренінговому центрі прокурорів України тривав тренінг „Комунікація з медіа прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту”.

Стати за певних обставин перекладачем, тлумачем, просвітником чи залишатись пасивним до питань, які турбують суспільство і ретранслюються представниками ЗМІ? Як по суті відповідати на запитання журналістів? Яким чином прокурорам досягнути балансу професійної комунікаційної спроможності та інтересів правосуддя? Під час тренінгу прокурори та працівники органів прокуратури отримали відповіді на ці та інші питання.

Тренерки Лариса Денисенко та Тетяна Трощинська здійснили рентген медійної підготовленості учасників тренінгу та за допомогою практичних завдань посилили комунікаційну спроможність прокурорів співпрацювати із журналістами, які з різних мотивів звертаються до них.

Зазначимо, що тренінг, покликаний підвищити рівень професійної компетенції працівників органів прокуратури з питань комунікації з медіа, відбувається за підтримки міжнародного фонду „Відродження”. Його директор Роман Романов під час відкриття тренінгу зазначив: „Оцінка роботи, яку виконують прокурори, є непропорційною її важливості. Саме завдяки комунікації із суспільством через журналістів сприйняття прокурорів пересічними громадянами стане об’єктивнішим”.

Довідково: Лариса Денисенко – адвокатка, правозахисниця, медійниця, письменниця; Тетяна Трощинська – головна редакторка Громадського радіо, професорка управління, тренерка з лідерства та комунікативних навичок.

Нефьодова Дар'я