Робочий візит директорки Тренінгового центру прокурорів України до Естонської Республіки

1 липня 2021 року директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова з робочим візитом відвідала Естонську Республіку.

У складі української делегації Олеся Отраднова зустрілась із Міністром підприємництва та інформаційних технологій Естонії Андресом Суттом та зі спікером парламенту цієї країни Рійгікогу Юрі Ратасом.

Під час зустрічі з Міністром підприємництва та інформаційних технологій Естонії обговорено питання цифровізації процесів і послуг прокуратури в обох державах і домовлено про обмін досвідом. Державний прокурор Руно Кіріс та радник Генпрокурора Естонії Каті Ті презентували українській делегації процес діджитацізації кримінальних проваджень у державі.

Наразі питання довіри громадян до процесу цифровізації актуальне для обох країн. Тому сторони обмінялися думками щодо того, як змінювати громадську думку та підвищувати попит на електронні послуги, щоб активізувати їхню інтеграцію в усі сфери.

У результаті зустрічі зі спікером парламенту Естонії Рійгікогу Юрі Ратасом обговорено питання про розвиток міжнародного співробітництва та підтримку реформ і приділено увагу проблематиці кібербезпеки й розвитку діджиталізації.

До відома. У травні 2021 року Тренінговий центр прокурорів України з робочим візитом відвідала делегація з Естонського центру східного партнерства.

Нефьодова Дар'я