Візит Генерального прокурора Королівства Норвегія до Тренінгового центру прокурорів України

Генеральний прокурор Королівства Норвегія Йорн Сігурд Мауруд під час робочого візиту до України провів зустріч із директором Тренінгового центру прокурорів України Олесею Отрадновою. Сторони обговорили актуальні питання співробітництва, а також стандарти прокурорської освіти та підвищення кваліфікації прокурорів та державних службовців органів прокуратури, важливість діджиталізації процесів.

Олеся Отраднова розповіла про перезавантаження системи професійної підготовки прокурорів у наслідок реформи на наголосила на тому, що команда ТЦПУ наразі робить акцент на вивченні найкращих міжнародних стандартів та переймає передовий досвід.
Начальниця відділу зовнішніх зв’язків Анастасія Маркелова розповіла представникам делегації, що Тренінговий центр прокурорів України наразі продовжує трансформуватися в інституцію європейського зразка і вивчає найкращі світові практики, щоб підвищити ефективність тренінгових програм для прокурорів та проводить активне міжнародне співробітництво.

Генпрокурор Норвегії підкреслив важливість роботи Тренінгового центру та його особливу роль у реформі. Він розповів, що подібний центр підвищення професійної компетентності – пріоритет і для Генеральної прокуратури Норвегії, адже наразі норвезькі прокурори підвищують кваліфікацію в Поліцейській академії у місті Осло.

На зустрічі були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Ерік Сведал, експерт з питань Пробації NORLAU та керівник підрозділу прокуратури NORLAU Бйорн Ларсен.

 

Нефьодова Дар'я