Круглий стіл на тему: «Розслідування злочинів, передбачених статтями 201, 263, 263-1 Кримінального кодексу України. Презентація матеріалів.»

19 жовтня у Тренінговому центрі прокурорів України відбувся круглий стіл на тему: «Розслідування злочинів, передбачених статтями 201, 263, 263-1 Кримінального кодексу України. Презентація матеріалів.»

З огляду на стан внутрішньої ситуації в Україні за останні 7 років доцільно аналізувати потенційні ризики розвитку організованої злочинної діяльності у сфері незаконного виготовлення й обігу вогнепальної зброї і відповідно актуальність активізації діяльності правоохоронних органів щодо виготовлення, припинення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які вчиняють передбачені статтями 201, 263, 263-1 КК України злочини, пов‘язані із незаконним обігом вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, вибухових речовин, вибухових пристроїв.

Панелісти круглого столу обговорили проблемні питання кваліфікації злочинів з контрабандою вогнепальної зброї та боєприпасів, особливості розслідування злочинів, передбачених статтями 201, 263, 273-1 ККУ та ін.
На заході прокурорам Офісу Генерального прокурора та іншим представникам правоохоронних органів було представлено проєкт методичних рекомендацій щодо розслідування злочинів, передбачених статтями 201, 263, 263-1 Кримінального кодексу України.

 

Автори: Микола Хавронюк, доктор юридичних наук, професор кафедри кримінального та кримінального процесуального права Національного університету «Києво-Могилянська академія в Києві та Руслан Шехавцов, кандидат юридичних наук, виконуючий обов’язки декана факультету #1 Інституту з підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Львівського державного університету внутрішніх справ у Львові презентували проєкт методичних рекомендацій.

Нефьодова Дар'я