Оскарження судових рішень у кримінальному провадженні в судах апеляційної та касаційної інстанцій  

5-7 жовтня 2021 року в Тренінговому центрі прокурорів України пройшов тренінговий курс, учасниками якого стали прокурори Офісу Генерального прокурора, обласних і окружних прокуратур.

У перший день навчання відбувся тренінг «Оскарження судових рішень у суді апеляційної інстанції». Учасники поглибили знання про однакове застосування норм кримінального та кримінального процесуального законодавства під час оскарження судових рішень у суді апеляційної інстанції, а також удосконалюють навички з підготовки як апеляційних скарг, так і промови прокурора в суді апеляційної інстанції.

Другий день навчання – і тренінг «Оскарження судових рішень у суді касаційної інстанції», під час якого учасники разом із тренерами пропрацювали питання, пов’язані з провадженням у суді касаційної інстанції. Це – і порядок та строки оскарження судових рішень у кримінальному провадженні в касаційному порядку, і вимоги до касаційного суду щодо усунення порушень закону, допущених судами першої та апеляційної інстанцій, і повноваження суду касаційної інстанції за наслідками розгляду касаційної скарги.

«Написання апеляційної та касаційної скарг». Тренінгом за такою назвою завершився тренінговий курс «Оскарження судових рішень у кримінальному провадженні в судах апеляційної та касаційної інстанцій».

Учасники актуалізували знання, відпрацювали уміння з написання апеляційної та касаційної скарг.

Протягом трьох днів прокурорам допомагали розібратись з усіма питаннями тренери:

прокурор Офісу Генерального прокурора Михайло Подоляк, прокурор Діана Данько, юрист Микола Курапов та головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидат філологічних наук, доцент Оксана Кабиш.

Нефьодова Дар'я