Онлайн-тренінг «Інформаційна безпека прокурора в умовах воєнного стану»

Коли справа стосується мережевої безпеки, а особливо інформації, що пов’язана з кримінальним провадженням та конфіденційними даними, їх схоронність та безпека має пріоритетне значення.

13 лютого команда Тренінгового центру прокурорів України разом із тренером Анастасією Апетик – керівницею компанії «Apetyk Consulting», юристкою, міжнародною експерткою з цифрових прав та безпеки провели тренінг «Інформаційна безпека прокурора в умовах воєнного стану».

 Тренер звернула увагу учасників на те, що, крім застосування пароля, першочерговим кроком до безпеки важливої інформації має бути посилення захисту облікових записів.

«Ключ», «PIN» та «Пароль», «Touch ID» – усе це засоби цифрової безпеки, якими ми звикли захищати свій телефон. Однак ці засоби не гарантують повної безпеки вашого цифрового профілю. Кожен із нас щодня спілкується за допомогою поширених месенджерів: WhatsApp, Messenger, Telegram, Viber. На жаль, інформація, передана за допомогою цих застосунків, може використовуватись як шахраями, так і державними органами країни-агресора.

Цифрові атаки можуть мати реальні наслідки як для кожного з нас, так і держави загалом. Тому навіть прості певні кроки можуть убезпечити дані у цифровому просторі та не дати доступу ворогові до необхідної інформації.

Що це за кроки, учасники мали змогу дізнатись на тренінгу, під час якого поглибили свої знання про:

  • поняття та визначення загроз для прокурора у сфері інформаційних прав і безпеки;
  • актуальні напрями інформаційної безпеки в період воєнного стану;
  • оцінювання нових ризиків для інформаційної безпеки прокурорів;
  • безпечну робочу онлайн-комунікацію прокурорів;
  • перевірку посилань, файлів і листів на віруси та фішинг;
  • алгоритм дій щодо даних мобільного телефону та персональних гаджетів у разі загрози потрапляння їх власника у полон.

Слава Україні

Халімончик Богдан