Тристороння робоча зустріч

10 вересня у Тренінговому центрі прокурорів України відбулась робоча зустріч із представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні та Офісу Генерального прокурора.

Консультативну місію Європейського Союзу в Україні представляли старші радники з питань прокуратури Мартен Елвінссон і Надя Нері, старший радник з питань кіберзлочинності Кирил Мірєєв, спеціаліст з питань прокуратури, фінансової та організованої злочинності Євген Черняков.

На відеозв’язку була заступниця начальника відділу міжнародного співробітництва Офісу Генерального прокурора Тетяна Полетіло.

Від Тренінгового центру прокурорів України були пристуні директорка Олеся Отраднова, експертка міжнародного відділу Анастасія Маркелова,  начальник відділу методологічного забезпечення підготовки прокурорів та тренерів Андрій Орлеан, експертка відділу контролю якості підготовки та підвищення кваліфікації прокурорів Катерина Солодова й експертка відділу методологічного забезпечення підвищення кваліфікації державних службовців Олена Гармай.

Мета проведення зустрічі полягала в обговоренні тренінгових модулів для новопризначених прокурорів і прокурорів у рамках підвищення кваліфікації. Учасники звернули увагу на необхідність акумуляції, обробки інформації та співвідношення з професійними потребами прокурорів. Для досягнення позитивних результатів сторони домовились адаптувати світові практики для потреб прокуратури, а також акцентувати увагу під час підготовки тренінгів для прокурорів на навичках виступу у суді.

Нефьодова Дар'я