До уваги прокурорів!

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, яка була частиною її агресії проти нашої країни, розпочатої у 2014 році. Європа не бачила збройних конфліктів такого масштабу та жорстокості десятиліттями. Наявні докази підтверджують, що російські війська здійснюють невибіркові атаки, включаючи повітряні нальоти, удари балістичними ракетами та бомбардування. На території всієї Україні руйнуються житлові будинки, об’єкти комунальної та критичної інфраструктури. За даними ООН, станом на 26 лютого 2022 року в Україні зафіксовано щонайменше 240 поранених цивільних осіб, щонайменше 64 людини загинуло. Станом на 28 лютого 2022 українські державні органи зазначають про 1684 поранених цивільних осіб та щонайменше 352 загиблих.

Російські лідери не приховують, що мета такого варварства – підірвати суверенітет України, а Україна вже багато років демонструє, що свобода та незалежність є першочерговими цінностями українців. Кожна суверенна держава повинна сама вирішувати свою долю.

Тренінговий центр прокурорів України повідомляє, що Україна є незалежною і суверенною державою, територіальна цілісність України гарантується міжнародним правом, і тільки ми, народ України, можемо приймати рішення щодо внутрішньої та зовнішньої політики нашої держави.

Ми, всі українці, включаючи прокурорів України, і чоловіки, і жінки – зі зброєю в руках боремося проти агресії Російської Федерації.

Ми вимагаємо від Міжнародної асоціації прокурорів, Європейської правової тренінгової мережі та інших закордонних асоціацій прокурорів, організацій та навчальних закладів та особисто кожного прокурора якнайшвидше:
• виключити Росію з членства в Міжнародній асоціації прокурорів, Європейської правової тренінгової мережі та інших іноземних асоціаціях прокурорів, організаціях та навчальних закладах;
• припинити будь-яку співпрацю з прокурорами та об’єднаннями прокурорів Російської Федерації, які підтримують або відкрито не засуджують агресію, до повного припинення війни в Україні.

Ми закликаємо Міжнародну асоціацію прокурорів, Європейську правову тренінгову мережу та інші закордонні прокурорські асоціації, організації та навчальні заклади та особисто кожного прокурора приєднатися до цього звернення.

Разом наш голос сильніший! Зараз настав час об’єднатися як ніколи!

Халімончик Богдан