Офіційний візит Посла України в Японії до Тренінгового центру прокурорів України

30 липня Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії пан Сергій Корсунський завітав до Тренінгового центру прокурорів України та зустрівся з його директоркою Олесею Отрадновою і експерткою з міжнародного співробітництва Анастасією Маркеловою для обговорення стану та перспектив двостороннього співробітництва.

Під час зустрічі сторони порушили питання щодо співпраці, спільних практичних проєктів, а також обговорили можливості підписання Меморандуму про співробітництво з одним із найпрестижніших навчальних закладів освіти – Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС України. Пан посол ознайомився зі Стратегією розвитку Тренінгового центру, зокрема з пріоритетними напрямами  розвитку міжнародної співпраці.

У результаті проведеної зустрічі було досягнуто низку практичних домовленостей стосовно подальшого розвитку двостороннього співробітництва.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський наголосив, що та концепція професійної прокурорської освіти, яка була представлена на зустрічі, є оптимальною і співзвучною з основними тенденціям сьогодення. Пан посол навіть провів паралелі між Тренінговим центром прокурорів України та європейськими навчальними центрами, які працюють на основі професійно-орієнтованого проєктування, уникаючи ілюзорного академічного пафосу.

Сподіваємося, що цей візит стане новим імпульсом для розширення плідних зв’язків із японськими науковими й освітніми установами.

Нефьодова Дар'я