Стартував черговий етап реформи прокуратури

1-го липня Офіс Генерального прокурора на базі Тренінгового центру прокурорів України розпочав останній етап атестації прокурорів. Завдання Третього етапу полягають у проведенні співбесід із метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, етики та доброчесності. До цього етапу допущені понад 2,5 тис. осіб.

Нагадаємо, що 1 і 2 етапи атестації пройшли 2-5 березня 2020 року. Із результатами попередніх етапів можна ознайомитись за посиланням.

На третьому етапі атестації регіональних прокурорів очікує перевірка доброчесності, написання практичного завдання та співбесіда з кадровою політикою. Співбесіда проходитиме у форматі засідання комісії та включатиме в себе виконання практичного ситуаційного завдання. Після цього члени комісії у формі запитань та відповідей обговорюватимуть із кандидатом матеріали атестації, а також виконане ним практичне завдання. Остаточне рішення щодо успішного проходження атестації прокурором буде прийняте комісією шляхом відкритого голосування.

За наказом Генерального прокурора утворено 12 кадрових комісій, що забезпечуватимуть проведення співбесід із прокурорами регіональних прокуратур.

З результатами проходження співбесід можна ознайомитись на сайті Офісу Генерального прокурора.

Третій етап атестації регіональних прокурорів триватиме до 21 липня 2020 року.

Наступним кроком реформування та наповнення державної інституції новими кадрами стане проведення атестації прокурорів місцевих прокуратур.

Халімончик Богдан