Початок проведення серії ексклюзивних тренінгів із розвитку soft skills

25 серпня у Тренінговому центрі прокурорів України відбулось урочисте відкриття тренінгів із розвитку особистісних компетенцій (soft skills) для прокурорів. Програму ексклюзивно розробили члени ГО «Адвокат майбутнього» за фінансової та ресурсної підтримки відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні. До проведення тренінгів долучились  працівники Правового клубу «PRAVOKATOR» і Координаційного центру з надання правової допомоги.

Із початком тренінгів осіб, яких було призначено на посади прокурорів Офісу Генерального прокурора за результатами першого добору, привітала директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова.

Виконувач обов’язків директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов зазначив, що робота прокурора безпосередньо пов’язана з комунікацією між людьми, тому важливо розвивати саме комунікативні навички, які сприятимуть налагодженню контактів,  подальшій ефективній комунікації та зворотному зв’язку з ними.

В онлайн-режимі до заходу приєдналась директорка відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні Сара Лангенкамп.

Координаторка програми «Адвокат майбутнього» Дар’я Писаренко вказала, що усіх учасників буде об’єднано у 4 групи, кожна з яких пройде 6-денний курс із розвитку soft skills. «У сучасному світі правники мають володіти якісною комунікацією, навичками лідера, бути гнучкими до такого мінливого світу та мати розвинений емоційний інтелект. Це все – м’які навички, які не пов’язані з конкретною предметною сферою і відповідають за успішну участь у робочому процесі, високий рівень продуктивності. Важливо, що ці м’які навички можна розвивати», – наголосила  координаторка.

Метою тренінгів є розвиток м’яких навичок прокурорів (комунікативні та лідерські навички, навички з управління змінами), а також підвищення рівня професійної компетенції прокурорів щодо дотримання правил прокурорської етики та написання юридичних текстів.

Тренінги проходитимуть із 26 серпня по 19 вересня 2020 року на базі Тренінгового центру прокурорів України, Правового клубу «Pravokator».

Нефьодова Дар'я