Підписання меморандуму з Департаментом кіберполіції Національної поліції України

9 вересня поточного року директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Гринчак підписали меморандум про співпрацю між двома установами.

Із візитом до Тренінгового центру прокурорів України прибули представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України: начальник Департаменту Олександр Гринчак і заступник начальника 1-го відділу Департаменту Ігор Аніськін.

«Робота прокуратури, зокрема й Тренінгового центру прокурорів України, та Національної поліції, у тому числі Департаменту кіберполіції, спрямована на забезпечення правопорядку, запобігання та мінімізацію злочинності, реалізацію тієї кримінальної юстиції і тієї кримінально-правової політики, яка сьогодні має проводитись у нашій державі. Тому об’єднання зусиль таких потужних інституцій із запобігання злочинності має бути успішним», – наголосила директорка Тренінгового центру.

Начальник Департаменту кіберполіції додав: «Ми – єдине ціле, ми співпрацюємо разом із прокуратурою і стикаємось із тим, що необхідно передавати досвід один одному. Ми готові надати навчальний контент для проведення ваших тренінгів, забезпечити участь наших спеціалістів у тренінгах за напрямом роботи кіберполіції. Напрямів співпраці насправді дуже багато. Хотілося, щоб підписаний меморандум став початком активної роботи у напрямі протидії злочинності».

Ця подія є визначною, тому що вперше Тренінговий центр прокурорів України підписує меморандум з органами правопорядку. Усе, що стосується кібербезпеки та й узагалі нас у кіберпросторі, сьогодні є важливою складовою нашого життя. Ми вже не можемо уявити життя без соціальних мереж і доступу до мережі Інтернет. Тому безпека саме у цьому просторі надважлива.

Сторони обговорили можливі форми взаємодії між установами й окреслили план дій на найближчу перспективу.

На завершення зустрічі Олеся Отраднова підсумувала: «Кібербезпека не має меж, вона не обмежена одним органом, однією країною. Наразі це – всесвітня проблема, з якою ми всі, об’єднуючи зусилля, маємо боротися».

Нефьодова Дар'я