Робочий дзвінок із Інститутом суддівської підготовки королівства Бельгія

8 вересня директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та експертка з міжнародного співробітництва Анастасія Маркелова провели робочу зустріч із керівництвом Інституту суддівської підготовки Королівства Бельгія: директором Раф ван Рансбееком, заступником директора Хос де Восом та аташе з міжнародного співробітництва Юміт Орал.

 

Під час зустрічі сторони обговорили місію, концепт та особливості роботи Тренінгового центру, можливості впровадження двосторонніх проєктів, спрямованих на зміцнення  міжнародного співробітництва. Анастасія Маркелова висвітлила ключові засади діяльності Тренінгового центру з огляду на професійний розвиток прокурорів.

Раф ван Рансбеек провів паралель між Інститутом суддівської підготовки та Тренінговим центром прокурорів України, наголосивши на тому, що пошук тренерів-практиків, їх підготовка до роботи з цільовою аудиторією, розробка допоміжних гайдлайнів є пріоритетними завданнями обох інституцій.

Олеся Отраднова окреслила результати співпраці з міжнародними партнерами та звернула увагу на необхідність закладення фундаменту для реалізації найкращих міжнародних практик навчання прокурорів в Україні.

 

Сторони погодили питання про офіційне затвердження партнерства, яке вибудовуватиметься на взаємному обміні, що створить нові потужні можливості не тільки для розвитку професійної прокурорської освіти, але і для України загалом.

Нефьодова Дар'я