Тренінг “Особливості професійної дипломатії для працівників органів прокуратури”

3 вересня 2020 року на базі Тренінгового центру прокурорів України вперше проводиться тренінг із питань дипломатії «Особливості професійної дипломатії для працівників органів прокуратури».

Директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова привітала учасників і зазначила: «Цей тренінг розроблений спеціально для того, щоби надати знання, які будуть не лише цікавими, але й, дійсно, корисними для використання на практиці».

Програма тренінгу, що її розробили спеціалісти Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України спеціально для працівників департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генерального прокурора, передбачає проведення трьох модулів:

«Специфіка роботи з дипломатичними установами»;

«Етикет та протокол ділової комунікації крізь призму національно-культурної специфіки різних країн»;

«Труднощі введення протокольних зустрічей у сфері органів кримінальної юстиції».

Провели тренінг справжні професіонали у сфері дипломатії:

Сергій Корсунський – директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України, Надзвичайний та Повноважний посол, доктор фізико-математичних наук;

Ольга Наконечна – сертифікована консультантка з етикету, завідувачка Центру інформаційних ресурсів Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС України.

Модератором заходу виступила експертка з міжнародного співробітництва Тренінгового центру прокурорів України Анастасія Маркелова.

Під час тренінгу розглянуто особливості роботи з перекладачами, ієрархію дипломатичних установ і міжкультурну комунікацію. Також тренери приділили особливу увагу висвітленню поняття «міжнародна ввічливість», дрес-коду ділових зустрічей і невербальній комунікації.

Сергій Корсунський закцентував увагу аудиторії на таких питаннях, як мова переговорів і врахування релігійних особливостей під час прийому міжнародних делегацій. Ольга Наконечна, в свою чергу, докладно розповіла про тонкощі проведення протокольних зустрічей і протокольні особливості професійної комунікації для працівників органів прокуратури.

По закінченню одноденного тренінгу всім його учасникам вручили сертифікати.

[ ФОТОГАЛЕРЕЯ >> ]

Нефьодова Дар'я