Новий рівень співпраці: між Тренінговим центром прокурорів України та Національною школою суддів України підписано Меморандум про співробітництво

9 грудня 2020 року між Тренінговим центром прокурорів України та Національною школою суддів України укладено Меморандум про співробітництво, який підписали директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук.

«Це важлива подія для нас, адже Національна школа суддів України є одним із ключових партнерів нашого Центру. Надалі ми будемо мати дуже активне співробітництво у сфері спільних тренінгових програм, досліджень, заходів.

Ми відкриті до співпраці й будемо робити усе, щоб правосуддя в нашій країні було справжнім», – зауважила у своїй промові Олеся Отраднова.

Микола Оніщук додав: «Конституційний припис говорить, що прокуратура є частиною правосуддя».

Національну школу суддів України представляли ректор Микола Оніщук, проректор з науково-дослідної роботи та науково-методичної роботи Наталія Шукліна, проректор з підготовки кадрів для системи правосуддя Анатолій Костенко, проректор по забезпеченню організаційної діяльності Володимир Мазурок, зі сторони Тренінгового центру прокурорів України були присутні директорка Олеся Отраднова, начальниця відділу зовнішніх зв’язків Анастасія Маркелова, начальник аналітичного відділу підготовки прокурорів Андрій Орлеан.

Загалом таке співробітництво Тренінгового центру прокурорів України та Національної школи суддів України сприятиме формуванню пріоритетних напрямів і форм спільної наукової та навчальної діяльності, наданню підтримки спільним науковим дослідженням і розробкам у галузі права, зокрема і з проблем удосконалення судочинства, науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, прокурорів і державних службовців органів прокуратури.

Нефьодова Дар'я