Зустріч із представниками ГО «Ла Страда – Україна»

8 грудня 2020 року в Тренінговому центрі прокурорів України відбулась зустріч з керівництвом ГО «Ла Страда – Україна».

До Тренінгового центру прокурорів України завітали президентка ГО «Ла Страда-Україна» Катерина Черепаха та віцепрезидентка цієї організації Марина Легенька, які зустрілись з директоркою Тренінгового центру прокурорів України Олесею Отрадновою, начальницею відділу зовнішніх зв’язків Анастасією Маркеловою, начальником аналітичного відділу підготовки прокурорів Андрієм Орлеаном і консультантом цього ж відділу Людмилою Грицаєнко.

Головне питання, винесене на обговорення, – можливе проведення тренінгів на базі Тренінгового центру прокурорів України спільно з громадською правозахисною організацією. Олеся Отраднова зазначила, що розроблення тренінгів має відбуватися крізь призму сприйняття прокурорів.

ГО «Ла Страда – Україна» працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави. Катерина Черепаха наголосила на важливості забезпечення рівних прав жінок і чоловіків до правосуддя.

Інституції домовились про створення тренінгів у сфері протидії торгівлі людьми, які будуть проводитись на постійній основі.

Нефьодова Дар'я