Підписання меморандуму про співробітництво з Фондом інновацій та розвитку

25 січня 2021 року директорка Тренінгового центру прокурорів України і директорка Фонду інновацій та розвитку (IDF Україна) підписали меморандум про співробітництво, положеннями якого передбачено низку спільних проєктів.

Тренінговий центр прокурорів України представляли: директорка Олеся Отраднова, заступник директора Андрій Орлеан, начальник аналітичного відділу підготовки прокурорів Дмитро Лотюк і начальниця відділу зовнішніх зв’язків Анастасія Маркелова.

Від Фонду інновацій та розвитку були присутні директорка IDF Україна Людмила Євсєєнко й експерти IDF Україна Людмила Арахамія та Роман Жовнір.

Сторони обговорили можливості розроблення тренінгів з питань  використання прокурорами такого програмного забезпечення, за допомогою якого можна буде здійснювати пошук необхідної для кримінального провадження інформації (зокрема й тієї, що стосується корупції) із національних і міжнародних баз даних.

На зустрічі обговорювалися також інші, крім тренінгових, форми навчання прокурорів, а також механізми їх упровадження.

Фонд інновацій та розвитку (IDF) – міжнародна платформа, що створює інноваційні механізми накопичення, пришвидшення й обміну досвідом з метою реформування державного сектору, консалтингового бізнесу та зміцнення громадянського суспільства в молодих демократичних країнах і країнах з перехідною економікою. Представництва Фонду інновацій та розвитку (IDF) є у Києві, Тбілісі та Чикаго.

Нефьодова Дар'я