Тренінг “Вигорання як наслідок професійних стресів та конфліктів державного службовця”

Упродовж 23–25 лютого 2021 року в Тренінговому центрі прокурорів України тривав тренінг «Вигорання як наслідок професійних стресів та конфліктів державного службовця». У тренінгу взяли участь державні службовці категорії «Б» і «В» структурних підрозділів Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур і державні службовці місцевих (окружних) прокуратур.

Проблеми та стреси виникають у всіх і, зазвичай, їх можна подолати під час роботи. Що ж до професійного вигорання, то тут усе складніше. Це – затяжний процес, який назріває упродовж тривалого часу, а потім виводить працівника з робочого стану також на тривалий час.

Загальною метою програми є формування у слухачів конфліктологічних компетентностей щодо прогнозування, профілактики та вирішення конфліктів на державній службі, ознайомлення з основними причинами виникнення та формами проявів стресових станів та навчити оволодінню практичними інструментами щодо подолання професійного вигорання на організаційному та індивідуальному рівнях.

Тренерами тренінгового курсу стали: Ірина Бурлакова – доктор психологічних наук, доцент, професор кафедри практичної психології та соціальної роботи Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та Вікторія Виноградова – кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри психології, соціальної роботи та педагогіки Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.

Нефьодова Дар'я