Панельна дискусія «Як комунікувати роботу системи правосуддя: прокуратури, судів щодо розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом»

26 березня 2021 року у Тренінговому центрі прокурорів України відбулась дискусія «Як комунікувати роботу системи правосуддя: прокуратури, судів щодо розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом» за модерування та фасилітації Лариси Денисенко.

Участь у дискусії взяли заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов, керівник прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Ігор Поночовний, представники прокуратури, правозахисників, медіа та суддівства.

З точки зору конфліктних ризиків та поширення Росією своїх наративів у контексті інформаційної війни особливої важливості набуває постійна комунікація результатів діяльності органів прокуратури  щодо справ, пов’язаних зі збройним конфліктом та вибудовування і посилення професійної інституційної репутації.

Учасники дискусії аналізують причини обумовленого мовчання щодо справ та проблеми комунікації результатів роботи з точки зору суспільних запитів.

Гюндуз Мамедов зазначив, що побудова комунікаційної політики має комплексний характер, оскільки покликана встановити довіру суспільства до прокуратури, зробити позитивний репутаційний внесок та власне донести що та як ми робимо.

 

 

 

 

Нефьодова Дар'я