Діловодство та культура українського ділового мовлення

28 жовтня 2021 року завершено навчання «Діловодство та культура українського ділового мовлення». 26-28 жовтня 2021 року в Тренінговому центрі прокурорів України відбувся офлайн-тренінг для державних службовців органів прокуратури.

Мета тренінгу – забезпечити підвищення рівня володіння українською мовою як державною відповідно до законодавства.

Протягом триденного тренінгу його учасники удосконалили свої знання нормативних документів щодо функціонування української мови як державної та організації діловодства; інформації про ділові документи, їхні види, реквізити, основні правила оформлення документів і вимоги до тексту; норм сучасної української літературної мови й практичного володіння ними. А також навчились використовувати різні мовні засоби відповідно до комунікативних намірів і працювати в умовах електронного урядування.

Тренери:

Левицький В’ячеслав, головний спеціаліст відділу виготовлення та редагування документів управління виготовлення, редагування, опрацювання та зберігання документів Департаменту документального забезпечення Офісу Генерального прокурора, кандидат філологічних наук;

Коломієць Олена, доцент кафедри української мови і літератури, іноземних мов та перекладу Відкритого міжнародного університету розвитку людини „Україна”, кандидат філологічних наук, доцент;

Сулима Надія, начальник відділу зберігання документів управління виготовлення, редагування, опрацювання та зберігання документів Департаменту документального забезпечення Офісу Генерального прокурора.

 

 

Нефьодова Дар'я