Робочий візит до Республіки Хорватія

Представниця Тренінгового центру прокурорів України у складі української делегації відвідала з робочим візитом Республіку Хорватія.

Начальниця відділу зовнішніх зв’язків Тренінгового центру прокурорів України Анастасія Маркелова разом із представниками проєкту Пробації NORLAU „Підтримка судової реформи через повномасштабне впровадження служби пробації в Україні” здійснили робочий візит до Республіки Хорватія з метою участі у дводенній першій міжнародній конференції Служби пробації Хорватії „10+ років досвіду та нові виклики для розвитку пробації”.

У межах візиту відбулися зустрічі членів української делегації з Міністром юстиції та державного управління Хорватії Іваном Маленікою.

Представники України та Хорватії обговорили: питання двосторонньої співпраці у сфері пробації, особливості навчання прокурорів, зокрема проаналізували тренінговий курс „Призначення та виконання покарань, захист прав людини у місцях несвободи, пробація”, та обмінялися досвідом щодо альтернативного покарання.

Довідково: Тренінговий центр прокурорів України та проєкт Пробації NORLAU „Підтримка судової реформи через повномасштабне впровадження служби пробації в Україні” реалізовують декілька спільних проєктів, зокрема розробляють спеціалізований тренінговий курс для прокурорів, проводять спільні тренінги, працівник ТЦПУ проходить навчання для тренерів у ТоТ школі NORLAU.

Нефьодова Дар'я