Протидія російській агресії

Усі державні органи України об’єднали свої зусилля задля здійснення потужної відсічі агресивним військовим діям російської федерації, які понад місяць тривають на території нашої країни. Поруч із відважними військовими, які боронять нашу державу, зараз широко розгорнуто юридичний та економічний фронти.

Саме для економічного тиску на осіб, які підтримують війну та всіляко допомагають країні-агресору у вчиненні жорстоких злочинів на території України, запущено Портал повідомлень про активи осіб, причетних до агресії росії: https://reportsassets.nazk.gov.ua/

Портал створений українським Task Force, до складу якого входять:
Офіс Генерального прокурора;
Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК;
Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine;
Служба безпеки України;
Національне Антикорупційне Бюро України;
Національна поліція України;
Державна служба фінансового моніторингу України.

Портал функціонує для збирання інформації про майно російських і білоруських олігархів, чиновників, лідерів думок за кордоном, зокрема про:
квартири у Великій Британії;
маєтки у США, Канаді та інших країнах;
золоті злитки у Швейцарії;
яхти, зашвартовані у країнах ЄС.

Необхідно подавати відомості про активи, які ще не з’являлися у ЗМІ та не відомі широкому загалу.
Кожна особа, яка володіє такою інформацією, може анонімно залишити її на Порталі. Сервіс дає змогу робити це зручно та у будь-який час. Потрібні лише інтернет і файли з доказами у форматах pdf, .docx, .xlsx, .png, .jpg.

Долучайтесь до протидії російській агресії, у тому числі шляхом економічного тиску, оскільки це пришвидшить припинення війни та притягнення усіх винних до відповідальності.

Халімончик Богдан