Юридичний форум «ЄС-Східне партнерство»

З 26 по 27 травня 2022 р. у м. Варшава (Польща) відбувся Перший юридичний форум  «ЄС-Східне партнерство». Цей захід – це нова ділова подія, основною метою якої є консолідвція  правового ринку  Центральної та Східної Європи, а також центральної Азії для створення унікальної платформи, яка дозволить максимально використати синергію та досвід всіх міжнародних учасників форуму з метою пошуку рішень щодо притягнення до відповідальності винних за військові злочини в Україні.

Директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова виступила на Першому юридичному форумі  «ЄС-Східне партнерство» ­(First Legal Forum EU-Eastern Partnership) у сесії «Механізми репарацій та контрибуцій як спосіб відшкодування збитків, спричинених воєнною агресією росії проти України. Міжнародна кримінальна відповідальність керівництва та громадян росії за воєнні злочини, вчинені в Україні».

Олеся Олександрівна розповіла про діяльність Task Force Офісу Генерального прокурора щодо розшуку, арешту та подальшої конфіскації активів та об’єктів права власності росії. Вкотре наголосила, що кожен, хто скоїв воєнні злочини в Україні, незалежно від його політичного статусу та військового звання, буде притягнутий до відповідальності. Нині прокурори України працюють над належним документуванням та розслідуванням кожного випадку воєнних злочинів, вчинених росіянами на території України.

Халімончик Богдан