Підписано Меморандум про співпрацю з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти

21 липня 2022 року директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та директор Європейських програм Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Метью Холідей підписали Меморандум про співпрацю.

Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти вже 20 років займається пошуком людей, зокрема має і досвід роботи з наслідками балканського конфлікту. Так, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти підтримує унікальний спеціалізований Центр онлайн-запитів (OIC) та інтегровану систему управління даними (iDMS), у якій містяться всі дані для верифікації зниклих осіб.

Директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова зазначила, що нині, під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, на жаль, тисячі військовослужбовців і цивільних осіб вважаються безвісти зниклими. Тому необхідність у пошуку й ідентифікації безвісти зниклих є дуже важливим і трудомістким процесом, який необхідний для тисяч родичів та рідних безвісти зниклих осіб.

Використання можливостей, методик і ресурсів Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти допоможе прокурорам та слідчим у розслідуванні кримінальних проваджень, а тисячам українців – розшукати й ідентифікувати безвісти зниклих близьких.

Халімончик Богдан