Тренінговий центр прокурорів України та Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В.В.Сташиса Національної академії правових наук України підписали Меморандум про співпрацю

28 вересня 2022 року директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова та директорка Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В.Сташиса Національної академії правових наук України Владислава Батиргареєва підписали Меморандум про співпрацю.

Пані Батиргареєва наголосила, що нині, в умовах повномасштабної військової агресії російської федерації команда науково-дослідного інституту продовжує активну аналітичну діяльність щодо нових викликів, які зараз виникають у кримінальному праві у зв’язку з агресією рф: вивченням проблем кваліфікації ракетних обстрілів, геноциду, колабораційної діяльності тощо.

Пані Отраднова підкреслила, що зараз прокурори одні з перших опиняються на місці події обстрілів, спілкуються з жертвами воєнних злочинів, фіксують необхідні докази. І, безумовно, при кваліфікації воєнних злочинів та злочинів пов’язаних із війною виникає багато практичних питань, які потребують наукового обгрунтування. Безперечно, що наукові дослідження Ндівпз Імені Академіка Сташиса стануть у нагоді при проведення тренінгів для прокурорів.

Слава Україні!

Халімончик Богдан