12 жовтня 2022 року відбувся тренінг «Проведення огляду місця події та інших першочергових слідчих дій під час розслідування нападів (обстрілів) на цивільні об’єкти»

«Якщо снаряд або міна не детонували – це не означає, що ви в безпеці»;

«Слідчі дії проводяться після усунення небезпеки від нерозірваних бойових частин та їх суббоєприпасів»;

«Якщо обстріл здійснено нещодавно, обов’язковим є фіксація всіх точок прильоту та їх координат для визначення місця, звідки здійснювався обстріл».

Детальніше дізнатись про особливості проведення огляду місця події під час розслідування обстрілів на цивільні об’єкти прокурори могли 12 жовтня на тренінгу «Проведення огляду місця події та інших першочергових слідчих дій під час розслідування нападів (обстрілів) на цивільні об’єкти» від представників міжвідомчої робочої групи при Офісі Генерального прокурора.

Експерти поділились практичним досвідом щодо особливостей проведення огляду місць події – наслідків авіаційних і ракетних ударів, артилерійських обстрілів. А також розповіли про:

– застосування на практиці новітньої методики визначення типу озброєння, яким здійснено обстріл, імовірних напрямків обстрілів, визначення радіусу ураження конкретного виду озброєння;

– відмінності у першочергових слідчих діях залежно від виду озброєння, яким нанесені удари;

– заходи безпеки під час першочергових слідчих дій, пов’язаних з обстрілами;

– особливості фіксації та огляду місця події наслідків бойового застосування безпілотних авіаційних комплексів.

Тренінг відбувався у гібридному форматі – онлайн- та офлайн-режимах, щоб збільшити коло учасників та щоб кожен міг безпосередньо долучитися до обговорення проблемних питань, які найбільше цікавлять прокурорів під час здійснення процесуального керівництва у таких різновидах кримінальних правопорушень.

Від початку повномасштабного вторгнення рф і до сьогодні команда Тренінгового центру прокурорів України не припиняла проводити тренінги для прокурорів і державних службовців органів прокуратури на найбільш актуальні теми.

Дізнатись про дату і час, а також подати заявку для реєстрації на тренінги, які проводить ТЦПУ, ви можете на офіційному вебсайті Тренінгового центру прокурорів України у вкладенні «Діяльність» – «Каталог тренінгових програм» – «Календарний план».

Халімончик Богдан