Тренінговий центр прокурорів України та Національна школа з підготовки суддів та прокурорів Французької Республіки (ENM) підписали Меморандум про співробітництво

25 листопада 2022 року Олеся Отраднова – Директор Тренінгового центру прокурорів України та Наталі Рорет – директор Національної школи з підготовки суддів та прокурорів Французької Республіки (ENM) École nationale de la magistrature підписали Меморандум про співробітництво.

Основною метою меморандуму є посилення співпраці між тренінговими установами та обмін найкращими практиками між українськими та французькими прокурорами та тренерами.

Пані Рорет висловила непохитну підтримку Україні у відсічі збройній агресії рф та підкреслила, що активна діяльність Тренінгового центру прокурорів України з підвищення кваліфікації прокурорів, попри повномасштабне вторгнення та ракетні обстріли, є дуже важливою для отримання ними необхідних знань та навичок.

Пані Отраднова наголосила, що нині прокурори документують численні воєнні злочини, а також фіксують докази злочину агресії та геноциду, тому обмін найкращими міжнародними практиками є необхідним для притягнення до відповідальності усіх винних у вчиненні злочинів проти українців.

Халімончик Богдан