Онлайн-тренінг «Доброчесність прокурора, декларування та перевірка»

«Доброчесність – означає робити те, що правильно, навіть коли це складно».

Поняття доброчесності вже стало звичним для багатьох українців. Боротьба з корупцією включає доброчесність, прозорість та підзвітність.

За даними Міжнародної організації по боротьбі з корупцією Transparency International Ukraine, за останні 10 років показник індексу сприйняття корупції в Україні зріс на 8 балів. У 2022 році Україна отримала 33 бали зі 100 можливих і тепер посідає 116 місце зі 180 країн.

Доброчесність є основним критерієм роботи прокурора та державного службовця. Щоб подолати корупцію, необхідна синергія особистої волі та професійності прокурора.

Тому 28 лютого команда Тренінгового центру прокурорів України разом із тренерами:

  • Валерієм Кравчуком – прокурором відділу Офісу Генерального прокурора, кандидатом юридичних наук, доцентом;
  • Віталієм Плеканом – прокурором відділу Офісу Генерального прокурора, кандидатом юридичних наук

провели в онлайн-форматі тренінг «Доброчесність прокурора, декларування та перевірка».

Застосовуючи під час тренінгу такі методи, як модерована бесіда, мінілекція, практичні завдання, тренери ознайомили учасників з:

  • вимогами щодо доброчесності прокурорів, визначеними законодавством і Кодексом професійної етики та поведінки прокурорів;
  • порядком декларування доброчесності прокурорами;
  • особливостями проходження таємної перевірки доброчесності прокурорами.

А також учасники удосконалили вміння та навички дотримання вимог доброчесності, визначених чинним законодавством і Кодексом професійної етики та поведінки прокурорів; опанували механізм декларування доброчесності та проходження таємної перевірки.

Слава Україні!

Халімончик Богдан