Тренінг для тренерів «Використання інтерактивних онлайн-інструментів у процесі підготовки та проведення тренінгу»

«Як підготувати ефективний тренінг?»

«Використання різноманітних онлайн-інструментів у процесі проведення тренінгу – це ключ до успішного, цікавого та продуктивного навчання у сучасному світі.»

Всі звикли сприймати тренера як вчителя, джерело знань, проте тренер тренінгу – це фасилітатор, який має орієнтуватись на ставлення та поведінку учасників тренінгу, дізнатися про їхні очікування та задати ритм тренінгу для мотивації учасників до застосування їхніх знань і навичок на практиці.

Тож навчання має бути цікавим. Під час тренінгу необхідно використовувати інтерактивні онлайн-інструменти, завдяки яким учасники, застосовуючи власні знання та досвід, стають вчителями. А тренер виступає в ролі «диригента» процесів, які відбуваються.

24 березня у Тренінговому центрі прокурорів України відбувся тренінг для тренерів «Використання інтерактивних онлайн-інструментів у процесі підготовки та проведення тренінгу».

Які саме онлайн-інструменти варто використовувати, розповів Василь Орищук– експерт відділу по роботі з тренерами Тренінговому центрі прокурорів України.

На тренінгу, виконуючи практичні завдання, учасники дізналися та покращили навички застосування таких онлайн-інструментів:

  • Prezi: використовується для створення презентацій та інтерактивних вправ;
  • Zoom: використовується для проведення відеоконференцій і збирання даних;
  • Miro: використовується для спільної роботи та створення майнд-карт;
  • Padlet: використовується для створення колективної дошки та збирання даних;
  • Canva: використовується для створення графічних елементів і тренінгових матеріалів;
  • Mentimeter: використовується для створення опитувань та опитувальників;
  • Kahoot: використовується для проведення інтерактивних вікторин;
  • Wheel of names: використовується для випадкового вибору учасників та створення груп.

Застосування цих та інших онлайн-інструментів сприятиме не лише мисленню, а й покращить рівень вправності, який дає змогу учаснику використовувати отримані навички у своєму житті та професійній діяльності.

Слава Україні!

Халімончик Богдан