«Онлайн-безпека в Україні: чого ми досягли і куди рухаємося?» – онлайн форум на якому взяв участь Андрій Орлеан – заступник директора Тренінгового центру прокурорів України

27 квітня, заступник директора Тренінгового центру прокурорів України Андрій Орлеан взяв участь в онлайн-форумі Онлайн-безпека в Україні: чого ми досягли і куди рухаємося?, організованому командою Мінзмін та Project of the German Marshall Fund The Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Разом із:

  • Романом Романовим – директором програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду “Відродження”;
  • Вікторією Омельяненко Viktoriia Omelianenko – співзасновницею та керівницею аналітичного напряму Мінзмін;
  • Іваном Юрійчуком – заступником Голови Державної служби якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації обговорили підходи до навчання онлайн-безпеці державних службовців.

Андрій Орлеан: «Наразі вже багато зроблено. Ми маємо низку тренінгових курсів, присвячених інформаційній безпеці. Натомість важливо розробити та запровадити єдині стандарти до забезпечення інформаційної безпеки як державними службовцями, так і прокурорами. Наприклад, щодо:

  • використання месенджерів та електронних пошт;
  • створення та зберігання паролів;
  • використання особистого та робочого телефонів, відкритого вайфаю;
  • реагування на фішингові листи тощо.

Ці стандарти мають бути покладеними в основу будь-якого тренінгового курсу. Прокурорам та державним службовцям необхідно дати просту покрокову інструкцію, як зробити смартфон або ПК безпечним, і навчити нею користуватися».

Слідкуйте за новинами Тренінгового центру прокурорів України на офіційному сайті, нашій Facebook-сторінці та Youtube-каналі.

Слава Україні!

Халімончик Богдан