Тренінговий центр прокурорів України та Громадська спілка «Всесвітній фонд природи України» WWF-Україна підписали Меморандум про співробітництво

21 квітня 2023 року Олеся Отраднова– директор Тренінгового центру прокурорів України та Богдан Вихор – виконавчий директор громадської спілки «Всесвітній фонд природи України» WWF-Україна підписали Меморандум про співробітництво.

Олеся Отраднова наголосила на надзвичайній важливості розслідування злочинів проти довкілля в умовах російської агресії в Україні. Шкода, якої було завдано навколишньому середовищу, негативно впливає на екосистему та поширюється за межі території України. Безумовно, для здійснення ефективного процесуального керівництва у таких особливих кримінальних провадженнях прокурорам необхідні ґрунтовні знання, які вимагають допомоги експертів у сфері екології та природного середовища.

Богдан Вихор висловив готовність експертної спільноти допомагати оцінювати збитки, належно документувати та обмінюватись необхідною інформацією з процесуальними керівниками та слідчими для ефективного розслідування усіх злочинів проти довкілля та притягнення усіх винних до відповідальності.

Вже наступного тижня у Тренінговому центрі прокурорів України стартує триденний тренінговий курс «Особливості процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти довкілля в умовах збройного конфлікту», розроблений  за підтримки «WWF-Україна»

Слава Україні!

Халімончик Богдан