У Тренінговому центрі прокурорів України пройшло навчання за ЗПППК «Цифрова грамотність державного службовця органів прокуратури»

У Європі щогодини щонайменше 97 людей стають жертвами онлайн-злочинів. Тобто кожні 37 секунд відбувається «успішний» інтернет-злочин. Крім того, у 2022 році щосекунди ставався витік даних двох користувачів Інтернету.

Перше, що приходить на думку, коли ми говоримо про онлайн безпеку – це захист персональних даних: ПІБ, дата народження, сімейний стан тощо. У той же час, ми не замислюємось, що залишаємо безліч онлайн-слідів, здійснюючи безготівкові платежі в магазинах, шукаючи необхідну інформацію в мережі інтернет, спілкуючись у соціальних мережах. Більше того, нині легко можна ідентифікувати особу за голосом чи фотографією.

Як саме захистити свій пристрій та свої акаунти від несанкціонованого доступу до інформації дізнались 11 квітня у Тренінговому центрі прокурорів України учасники навчання за загальною професійною (сертифікованою) програмою підвищення кваліфікації «Цифрова грамотність державного службовця органів прокуратури», які долучились до навчального заходу з інформаційної безпеки.

Про ключові аспекти онлайн-безпеки в умовах війни розповіла тренер тренінгу:

Анастасія Апетик – керівниця Apetyk Consulting, юристка, міжнародна експертка з цифрових прав та безпеки.

Учасники покращили свої навички та дізнались більше про:

  • захист облікових записів державного службовця органу прокуратури України;
  • фішинг та соціальну інженерія як найпопулярнішу атаку на облікові записи;
  • захист від фішингу;
  • базові інструменти захисту облікових засобів – паролі та двофакторна аутентифікація;
  • алгоритми дій при зламі акаунтів державного службовця органу прокуратури України.

Нагадуємо, що захистити обліковий запис набагато простіше, ніж розбиратись з наслідками зламу.

Слава Україні!

Халімончик Богдан