У Тренінговому центрі прокурорів України відбувся тренінговий онлайн-курс «Мовна компетентність процесуального керівника»

Нації вмирають не від інфаркту.

Спочатку їм відбирає мову…

Ліна Костенко

24–26 квітня 2023 року у Тренінговому центрі прокурорів України тривав тренінговий онлайн-курс «Мовна компетентність процесуального керівника».

Учасники упродовж трьох днів мали можливість ознайомитися зі змінами в сучасній мовно-писемній практиці, підвищити власний рівень загальномовної підготовки та мовної грамотності з тренером Оксаною Кабиш – головним науковим співробітником відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатом філологічних наук, доцентом.

Так, на тренінгу «Лексичні тонкощі процесуальних документів» прокурори відпрацювали вміння й удосконалили навички правильно та комунікативно виправдано вживати лексичні засоби української мови в процесуальних документах і послуговуватися лексикографічними джерелами, необхідними для вдосконалення мовної культури.

На тренінгу «Дороговкази мовного кодексу» учасники поглибили знання з орфографії та пунктуації, відпрацювали правописні вміння і навички, а на тренінгу «Граматичні тонкощі процесуальних документів» – практикували правильно вживати морфологічні та синтаксичні норми української мови в професійному писемному мовленні.

Слідкуйте за новинами Тренінгового центру прокурорів України на нашому офіційному сайті, Facebook сторінці та Youtube каналі.

Слава Україні!

Халімончик Богдан