Навчання для державних службовців «Використання текстового редактора «Microsoft Word» у роботі державного службовця органів прокуратури»

Як спростити та пришвидшити свою роботу під час створення документів?

Які приховані функції редагування тексту містить програма «Microsoft Word»?

Відступ, макет, лінійка, таблиця, файл, шрифт, символ, колонтитул, вкладки – слова, які у багатьох з нас асоціюються з найбільш поширеним текстовим процесором «Microsoft Word», навіть якщо ви не просунутий користувач ПК.

Microsoft Word є частиною пакета програм «Microsoft Office» та призначений для створення, редагування та форматування тексту. За своїми можливостями він наближається до настільних видавничих систем, хоча і має певні технічні обмеження, проте є найбільш застосовуваним текстовим редактором в Україні.

Сьогодні у Тренінговому центрі прокурорів України завершується триденне офлайн-навчання для державних службовців категорій «Б» та «В» органів прокуратури за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Використання текстового редактора «Microsoft Word» у роботі державного службовця органів прокуратури», що розпочалось 2 травня.

Аналогу Microsoft Word за поширеністю та зручністю користування по всьому світу ще немає. Однак, навіть працюючи з цією програмою щодня, чи знаємо ми всі його можливості та чи використовуємо всі його корисні «фішки»?

Тренер Світлана Маркіна – експерт з комп’ютерних дисциплін, сертифікований тренер з кібергігієни, під час навчання розповіла учасникам про:

автоматизацію основних правил роботи в текстовому редакторі «Microsoft Word»;

  • призначення та параметри структурних елементів документа MS Word (символ, абзац та розділ);
  • ефективне використання та редагування маркованих, нумерованих та багаторівневих списків;
  • роботу з додатковими елементами документа «Microsoft Word»: колонтитулами, примітками, гіперпосиланнями, виносками, символами;
  • роботу з таблицями у програмі «Microsoft Word»;
  • використання вкладок «Рецензування» та «Розсилка»;
  • можливості вкладки «Конструктор».

У свою чергу, учасники високо оцінили роботу тренера та рівень організації навчання.

Слава Україні!

Халімончик Богдан