Старт тренінгу «Цифрові докази у кримінальному провадженні»

Bellingcat, Forensic Architecture – одні з найбільш відомих організацій, які від початку вторгнення рф на територію України здійснюють збирання та фіксацію цифрових доказів вчинення злочинів військовослужбовцями рф.

Цифрові технології та соціальні медіа відіграють важливу роль у процесі ідентифікації та фіксації вчинених злочинів, особливо під час війни.

Як належним чином зафіксувати та використовувати цифрові докази для притягнення винних до відповідальності?

Чи є визначені вимоги до отримання, збирання та використання цифрових доказів у кримінальних провадженнях?

Цим та іншим питанням присвячено офлайн-тренінг «Цифрові докази у кримінальному провадженні», що сьогодні розпочався у Тренінговому центрі прокурорів України і триватиме два дні.

Тренери тренінгу:

  • Інга Каланча – начальник Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури Чернівецької області, кандидат юридичних наук та
  • Андрій Гаркуша – начальник відділу детективів кримінальної лабораторії Управління аналітики та обробки інформації Національного антикорупційного бюро України розкажуть все про цифрові докази.

Детально вони розкажуть про:

  • норми КПК України та інших нормативно-правових актів, що регулюють питання доказів, які мають електронну форму;
  • копії електронної інформації як докази у кримінальному провадженні: процесуальний і технічний аспекти;
  • процедуру збирання доказів в електронній формі під час кримінального провадження та алгоритми прийняття рішень щодо вилучення електронних носіїв інформації під час обшуку;
  • проведення окремих негласних слідчих (розшукових) дій під час досудового розслідування та оперативно-розшукових заходів в ОРД (відкрита інформація).

А завтра прокурори дізнаються більше про дослідження доказів в електронній формі під час досудового розслідування кримінального провадження.

Актуальну інформацію про заходи Тренінгового центру прокурорів України ви можете дізнатись на цьому сайті та Facebook сторінці https://www.facebook.com/ptcu.gp.gov.ua/

Слава Україні!

Халімончик Богдан