У Тренінговому центрі прокурорів України відбувся тренінг «Психоемоційне здоров’я прокурора»

Щодня, надаючи відповідь на звичне запитання «Що вдягнути на роботу?», наш мозок напружується так само, як і під час вирішення складного завдання. Аби не заставляти мозок так працювати, Стів Джобс, приміром, мав безліч однакового одягу та постійно з’являвся на людях в одному й тому ж вбранні.

Змоделюймо ситуацію. Щодня вам потрібно вирішувати набагато серйозніші питання, аніж те, що вдягнути, змінювати власні плани через безпекову ситуацію в країні, відчувати постійне напруження через ризик для життя та здоров’я своїх близьких. Дається взнаки і те, що ваша професія зобов’язує постійно бути у контакті зі страшними життєвими ситуаціями та наслідками цієї війни…

Якщо вчасно про себе не подбати, то втома, депресія, дратівливість, безсоння, гострий або хронічний стрес рано чи пізно даються взнаки.

Тому команда Тренінгового центру прокурорів України разом із Оксаною Хмельницькою – травмотерапевтом, терапевтом і супервізором EMDR Europe, головою ГО «Підтримка психічного здоров’я», та Іриною Ткач – травмотерапевтом, терапевтом EMDR Europe, системним сімейним лікарем, провели 10 травня тренінг «Психоемоційне здоров’я прокурора».

Тренерка Оксана Хмельницька детально обговорила з учасниками:

  • що таке гострий і хронічний стреси та реакції організму на нього;
  • чотири основні руйнівні чинники, що впливають на психологічне здоров’я людини;
  • як долати безпомічність, повертати функціональність, відчувати успішність своїх дій.

У свою чергу, Ірина Ткач провела практичні заняття за протоколом EMDR Europe, й учасники дізналися, як звільнитися від поточного стресового навантаження.

Уже наступного тижня, 16 травня, відбудеться друга частина тренінгу «Психоемоційне здоров’я прокурора», на якому учасники продовжать діагностувати свій психоемоційний стан і відпрацюють методики, пов’язані зі звільненням від поточного стресового навантаження.

Слава Україні!

Халімончик Богдан