Олеся Отраднова взяла участь у тренінгу щодо розслідуваня та переслідування основних міжнародних злочинів, організованого EJTN та GNS

Олеся Отраднова, директор Тренінгового центру прокурорів України взяла участь у тренінгу щодо розслідуваня та переслідування основних міжнародних злочинів, організованому Секретаріатом Мережі ЄС із розслідування та судового переслідування геноциду (GNS) та Європейської мережі тренінгових інституцій у сфері юстиції (EJTN).

Тренінг відбувався з 05 по 07 червня 2023 року у Міжнародній академії Нюрнберзьких принципів та об’єднав 35 суддів і прокурорів з 27 країн – членів ЄС.

Упродовж тренінгу учасники обговорили:

  • питання кримінальної відповідальності;
  • вплив розслідування та переслідування міжнародних злочинів у Європі.

А також проаналізували виклики, пов’язані зі збиранням і фіксацією доказів, та отримали практичні знання про механізми співпраці у кримінальних провадженнях.

Окрім цього, фахівці у сфері кримінальної юстиції з різних країн змогли обмінятись досвідом і найкращими практиками на спільній платформі.

Детальніше про тренінг ви можете дізнатись за покликанням https://ejtn.eu/news/ejtn-and-the-genocide-network-secretariat-organise-a-seminar-on-the-investigation-and-prosecution-of-core-international-crimes/

Слава Україні!

Халімончик Богдан