Тренінг «Гендерно зумовлене та сексуальне насильство» за підтримки «ЮрФем» та ГО «Дівчата»

Попри те, що термін «гендерно зумовлене насильство» зараз у всіх на вустах і його використовують як міжнародні, так і національні органи, він досі не має офіційного визначення у міжнародно-правових документах.

Гендерно зумовлене насильство здійснюється з наміром принизити і змусити особу (або групу осіб) відчувати себе нижчими за статусом.

Феномен гендерно зумовленого насильства під час війни та збройних конфліктів набуває особливої сили та є широко поширеним явищем у різних регіонах світу. Воно може набувати різних форм, які часто використовуються як засіб ведення війни, в тому числі зґвалтування, поневолення, примусова вагітність чи аборт, викрадення та торгівля людьми, примусове оголення тіла, передача захворювань. (с) ГО «ЮрФем»

13 червня команда Тренінгового центру прокурорів України за підтримки Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» та ГО «Дівчата» провели тренінг «Гендерно зумовлене та сексуальне насильство».

Тренери

  • Аліна Касілова – клінічна психологиня, кураторка психологічного напряму ГО «Дівчата» та
  • Вікторія Карпа– юристка, правозахисниця, керівниця Центру «ЮрФем: освіта»

поділились із учасниками знаннями про:

  • поняття та види гендерно зумовленого насильства;
  • особливості та види насильства стосовно дітей;
  • сексуальне насильство: поняття, форми;
  • міжнародні стандарти щодо запобігання, виявлення та реагування на сексуальне насильство;
  • сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом.

З настанням війни усі кризові явища в країні загострились, тож необхідно завжди тримати «руку на пульсі» й поглиблювати свої знання у різних сферах. Саме тому Тренінговий центр прокурорів України проводить тренінги з актуальних тематик і залучає вас до навчання.

Слава Україні!

Халімончик Богдан