Восьмиденний англомовний тренінговий курс «Навички складання правових документів» для українських прокурорів від британського юриста Стіва Терретта

Як зекономити час прокурору, слідчому, судді під час розгляду різноманітних процесуальних документів у кримінальному провадженні?

Як написати повідомлення про підозру, клопотання про обрання запобіжного заходу, обвинувальний акт або тези для промови в суді максимально змістовно, чітко та лаконічно?

Яких помилок найчастіше припускаються правники під час написання юридичних документів та захисту своєї позиції у суді?

31 травня 2023 року закінчився восьмиденний англомовний тренінговий курс для українських прокурорів «Навички складання правових документів» із тренером Стівом Терреттом – британським юристом, директором програм навчання Британського правового центру.

Тренінговий курс був організований командою Тренінгового центру прокурорів України разом із партнерами – Консультативною місією ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України (EUAM Ukraine).

Упродовж восьми насичених днів учасники за допомогою аналізу рішень судів, клопотань й тез для промов змогли дізнатись та удосконалити свої навички, зокрема:

  • визначення цілей написання юридичних текстів;
  • визначення ролей під час написання юридичних текстів;
  • комунікації та переконання опонентів;
  • структурування юридичних текстів;
  • написання зрозумілих текстів.

Окрім цього, учасники покращили свій рівень знань англійської мови.

Зважаючи на позитивні результати зворотного зв’язку, отриманого від учасників, команда Тренінгового центру прокурорів України планує й надалі розвивати цю тему та розширювати можливості навчання прокурорів та державних службовців органів прокуратури навичкам юридичного письма та аналізу.

Слава Україні!

Халімончик Богдан