У цьому місяці розпочався перший оффлайн тренінг «Правовий аналіз & юридичне письмо»

«Прокурор є професійним автором, основна частина роботи якого це – письмо. Пише більше, ніж новеліст, і часто з більшими ризиками», – (с) Олег Кириєвський, тренер тренінгу «Правовий аналіз & юридичне письмо», викладач Школи права Українського католицького університету Українського католицького університету, керівний партнер АО «FirstChairLegal».

  • Що передусім потрібно враховувати під час написання тексту?
  • Чого потрібно уникати в тексті процесуального документа?
  • Як аналізувати прості та комплексні проблеми з використанням, зокрема, методів IRAC, CREAC?
  • Які техніки та прийоми переконання застосовувати в документі?

І це – невичерпний перелік запитань, на які отримають відповіді учасники тренінгу «Правовий аналіз & юридичне письмо», що його проводить 05—07 липня команда Тренінгового центру прокурорів України за сприяння Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Модераторами тренінгу є консультанти Тренінгового центру прокурорів України:

Світлана Штанько – фаховий філолог, редактор, юрист;

Інна Берднік – доктор юридичних наук, професор.

Зважаючи на затребуваність у підвищенні рівня професійної компетентності прокурорів в аналізі, написанні й структуруванні процесуальних документів у кримінальному провадженні, команда ТЦПУ вже не вперше організовує тренінги з цієї тематики.

Так, найперший триденний офлайн-тренінг з правового аналізу та юридичного письма відбувся у грудні 2022 року за сприяння Посольства США в Україні. А цьогоріч у травні за підтримки Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України прокурори мали можливість взяти участь в англомовному тренінговому курсі «Навички складання правових документів».

Слава Україні!

Халімончик Богдан