Тренінговий центр прокурорів України разом з Офісом Ради Європи на платформі HELP запустили дистанційний курс «Досудове розслідування ЄКПЛ»

Команда Тренінгового центру прокурорів України продовжує активну співпрацю з Радою Європи.

Сьогодні на платформі «HELP» Ради Європи стартував двомісячний дистанційний курс «Досудове розслідування та ЄКПЛ».

Онлайн-зустріч із учасниками курсу відкрила директор Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова: «Рада Європи є нашим постійним партнером і старт цього дистанційного курсу – один із наших спільних результатів.
HELP – дуже якісна та змістовна навчальна платформа в галузі прав людини й один із найкращих дистанційних ресурсів. ТЦПУ – один із флагманів у системі освіти фахівців у сфері кримінальної юстиції, тому, поєднавши наші найкращі практики та ідеї, отримали дуже якісний навчальний продукт.
Я дуже вдячна і своїй команді, й команді проєкту «HELP» за те, що, попри всі труднощі, ми знайшли можливості організувати цей курс і запросити наших провідних прокурорів стати його учасниками»
.

Представники проєкту «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України, в тому числі під час війни» Ради Європи Володимир Боряк та юристка Європейського суду з прав людини Дар’я Пістряк розповіли учасникам курсу про важливість захисту прав людини під час досудового розслідування і роль ЄСПЛ.

Дмитро Лотюк – начальник аналітичного відділу підготовки прокурорів Тренінгового центру прокурорів України, поділився з учасниками, чому саме цей курс ТЦПУ обрав першим з-поміж інших дистанційних курсів на платформі «HELP» для українських прокурорів.

Аревік Абрамянц – заступник начальника аналітичного відділу підготовки прокурорів ТЦПУ, презентувала змістовне наповнення дистанційного курсу, висвітлила навчальні цілі, правила роботи та критерії оцінювання.

Команда Тренінгового центру прокурорів України планує запускати й інші дистанційні курси на платформі Ради Європи «HELP», тож слідкуйте за нашими новинами.

Слава Україні!

Халімончик Богдан