В Офісі Генпрокурора обговорили питання протидії торгівлі людьми з представниками громадських організацій

В Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч із представниками державних та міжнародних громадських організацій, діяльність яких сфокусована на протидії торгівлі людьми.

Обговорили питання їх залучення до вироблення механізму запобігання торгівлі людьми в Україні, боротьби зі злочинними проявами та надання всебічної допомоги постраждалим.

Метою зустрічі було налагодження інституційного діалогу між системою органів кримінальної юстиції та громадськістю. Адже подолати проблему торгівлі людьми можна лише об’єднавши зусилля.

Олеся Отраднова, директор Тренінгового центру прокурорів України: «Протидія торгівлі людьмибезумовно одна з пріоритетних тематик тренінгів для прокурорів. Ми використовуємо кращі міжнародні практики у цій сфері та потерпілоорієнтований підхід під час проведення таких тренінгів. Окрім цього, ми залучаємо представників громадських організацій, зокрема, громадської спілки «А21 Україна», які надають допомогу потерпілим, які зазнали сексуальної експлуатації, примусової праці або інших форм цього злочину. Наступного місяця ми запускаємо адаптований дистанційний курс «Протидія торгівлі людьми» на платформі HELP Ради Європи

У заході також взяли участь представники Офісу Генпрокурора, Національної поліції України, Тренінгового центру прокурорів України, Мінсоцполітики, Держприкодонслужби, Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, ГО «Ла-Страда», Програми підтримки ОБСЄ для України, Програмного офісу Управління ООН з наркотиків і злочинності в Україні, ГС «Коаліція НУО з протидії торгівлі людьми», ГО Херсонський обласний центр «Успішна жінка», благодійного фонду «Посмішка UA», ГО «Центр «Жіночі перспективи», ГО Тернопільський міський жіночий клуб «Відродження нації», ГС «А21 Україна».

Халімончик Богдан